Ötödik napja zajlik a Gyimesekben a Gyulafehérvári Caritas önkéntes munkatábora. Ma reggel közel 90 fiatal és idős indult el nyolc munkapontra, így Gyimesfelsőlokon temetőt takarítani és térképet készíteni, az iskolába osztálytermet meszelni, a líceum kerítését felújítani, a sípályára terepet rendezni, helyi kisiskolásokkal foglalkozni, és Gyimesbükkben a templom kapuját, kerítését átfesteni.

Az elmúlt napokban is hasonló munka folyt, habár az esős idő néha beleszólt. Ez azonban nem zavartatta a táborozókat, hogy a hétvégén szétnézzenek a csodaszép környéken. Meglátogatták Bükkben az ezer éves határ látványosságait, Felsőlokon a tájházat, ahol fimon lángossal kínálták meg őket, majd az Apahavasra kirándultak, ahol a helyiekkel együtt tanyai szentmisén vettek részt. Vasárnap tojásírást, kesicekészítést és varrásmintákat tanulhattak eredeti forrásból, előtte pedig lelkiprogramon vettek részt. Az este is jó hangulatban telt, hiszen színházi előadáson szórakozhattak a helyi fiatalok előadásában.

A tábor szerda délután ér véget, reményeink szerint élményekkel gazdagon mehetnek haza a táborozók és vendéglátóink is meg lesznek elégedve az önkéntesek munkájával.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét