Megtörtént a műszaki átvételezése a Székely Károly Szakközépiskola bentlakásának, így már csak két épület maradt hátra a tizenegy tanügyi épület teljes felújtását célzó beruházáscsomagból. A friss megvalósítás több mint 4,53 millió lejbe került.

Csíkszereda Városháza európai uniós társfinanszírozásból tizenegy óvoda- és iskolaépület átfogó felújítását valósítja meg az utóbbi években. Ma újabb állomásához érkezett a projekt: a Székely Károly Szakközépiskola bentlakásának épülete a sorban a kilencedik, amelynek megtörténhetett a műszaki átvételezése. Hátra van még a József Attila Általános Iskola Tudor negyedi épülete, valamint a Kós Károly Szakközépiskola.

A háromemeletes épületnek a pincéjét, a falait és a tetőzetét is felújították, teljesen kicserélték a víz- és szennyvízvezetékeket, a fűtés- és villanyhálózatot, újrameszelték a falakat, a lapostetőre pedig megfelelő dőlésszögben fotovoltaikus napelemrendszert telepítettek.

Minderre a Európai Unió és a kormány 2,64 millió lejt biztosított, 1,88 millió lejt pedig saját alapjaiból fizetett a város. A kivitelező a helyi Tectum Company volt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét